Запиши се за новини от Antre.
Expand search form

Онлайн медия за архитектура, домове и добър живот

Esnaf Toys: Магнитни дървени играчки за деца и възрастни

Да станеш родител за едни е предизвикателство, за други – естествен ход на нещата, а за трети – истинско вдъхновение. Бистра и Анастас, които познаваме повече като архитектите зад Archabits, са от третия вид. През 2013 г. се ражда синът им Станимир, а с него – и изцяло ново възприятие за света около тях. Защото, когато си заобиколен от планини от памперси, бебешки приспособления и играчки, си даваш сметка за излишното. За нещата, които ще ползваш днес, а трябва да захвърлиш утре. С мисъл за сина си и за устойчивостта както на материалите, така и на функцията на предметите, те създават Esnaf Toys.

Дърво и магнит

Дървените магнити играчки първоначално са направени от остатъчната дървесина от работилницата за мебели на Анастас и собствените му рисунки. Животни от Африка и Австралия, животни от нашите географски ширини, Бременските музиканти и обитателите на скандинавските гори се превръщат в забавни дървени фигурки, чиито части се скрепят с магнити.

Ако пуснете въображението си на свобода обаче, от отделните им части могат да се родят и фантастични същества. А най-хубавото е, че освен образователни, Esnaf са подходящи и за възрастни, които искат да декорират дома си или пък за оригинален подарък.

Джурасик парк

Най-новата им серия се нарича Game of dinosaurs – трицератопс, стегозавър, брахиозавър и страховитият Т-рекс са част от нея. От днес до 24 юли динозаврите могат да бъдат поръчани единствено през Kickstarter кампанията на Esnaf Toys, където те, както и останалите дървени играчки, се предлагат със значителна отстъпка от обичайната си цена.

„Ние вярваме в ученето чрез игра. С тази кампания искаме да допринесем още повече към нашите продукти, като им дадем допълнителна стойност. Искаме да създадем образователни видеа с нашите герои, които да разкриват любопитни факти за животните. Подкрепата на кампанията ще ни помогне да израснем и да продължим да развиваме един изцяло устойчив, местен семеен малък бизнес,“ разказва Бистра.

Кампанията вече е достъпна – ние сме хвърлили око на трицератопса и кенгуруто.

Фотографии: Esnaf Toys