Запиши се за новини от Antre.
Expand search form

Онлайн медия за архитектура, домове и добър живот

Фрида Рамстед: „Превръщането на личното пространство в публично е опасно“

  • All

Създателката на един от най-популярните скандинавски блогове за интериорен дизайн и автор на книгата „Обзавеждане и стил“ разговаря с Antre Magazine

Може да смятаме, че шведите и скандинавците въобще имат непогрешим усет към дома си и винаги намират по-добрите интериорни решения. Дори ако това е вярно, можем да смятаме че отчасти за този факт е отговорен Trendenser – един от най-популярните блогове за домове и интериори на Скандинавския полуостров.

Негов създател е Фрида Рамстед – икономист по образование, чиято дипломна работа за маркетинговите стратегии на IKEA я подтиква да се занимае по-сериозно с бизнеса на интериорните дизайнери. „Беше късно вечерта, трябваше да уча за изпит по финанси“, казва Фрида за момента, в който й хрумва да направи Trendenser. “Блогът ми се стори подходящ начин да придобия бизнес знания в сфера, в която възнамерявах да работа – тогава още смятах, че ще се занимавам с маркетинг частта, а не с дизайна.“

След като завършва, Рамстед продължава да го поддържа, за да се самообразова и да бъде в крак с тенденциите. Книгата й „Обзавеждане и стил“ (изд. Бард, 25 лв.) е опитът й да отговори на всички въпроси и трудности, които срещат хората при обзавеждането и подредбата на дома си.

В „Обзавеждане и стил“ (оригиналното заглавие на книгата е „Наръчник по интериорен дизайн“) няма красиви фотографии на съвършени домове или цветни илюстрации на интериори. Вместо това книгата е ясен и практичен гид за това как да направим дома си най-удобен за живеене според собствените си нужди и особености, като не пренебрегваме и естетическата му красота.