Запиши се за новини от Antre.
Expand search form

Онлайн медия за архитектура, домове и добър живот

Графичен апартамент в София

Какво иска един мъж от жилището си? Честно казано, нямаме ясен отговор на този въпрос, но благодарение на един апартамент в София добиваме някаква представа. Накратко – съвременният български градски ерген обитава просторни и оголени от излишности пространства в черно и бяло.

От две спални – една

Този апартамент се намира на първия етаж на затворен комплекс в Бояна и се разполага на цели 180 квадрата. Първоначално те са разделени на три спални с бани, тоалетна за гости, дрешници и техническо помещение. Това раздробяване на пространството обаче съвсем не допада на бъдещия собственик – той има нужда от мащаб. Така основната спалня се получава от сливането й с друга спалня, банята също се разширява и се сдобива с прозорец.

Вградени мебели в черно-бялата гама

Тайната на минималистичния вид на апартамента се крие във вградените мебели и избора на повтарящи се елементи в интериора.

Как да разширим дома си?

Първо забелязваме настилката в целия дом – плочите с терацо мозайка са навсякъде, включително по пода и стените на банята. След това тръгваме по черната следа – вградените мебели, лампериите и тапетните врати които разширяват пространството и са истински функционални.

Картини по поръчка

Вградените мебели, както и осветителните тела, са правени по поръчка за апартамента. Същото важи и за абстрактните картини на Елвира Кръстева по стените – младият мъж, който живее тук, определено има много поводи за гордост. Проектът е на студио Proconcept.

graphic livingroom

Белият цвят е използван по хоризонталата на дома, като така създава усещане за разширение. Същото прави и огледалният таван в коридора – помещение в дома, което по презумпция е тясно, преходно и без собствен характер. Тук то играе равноправна роля с останалите.


Фотографии: Диан Станчев

Виж цялата галерия тук:

  • All

Виж още