Запиши се за новини от Antre.
Expand search form

Онлайн медия за архитектура, домове и добър живот

Къща от стари тухли в Бразилия

Въздух, свобода, пространство и топлина – все неща, които ни липсват много тези дни. Решаваме да ги наваксаме край езеро в Алворада ду Сул, малко населено място на 500 км от Сао Пауло.

Тухли, дърво и един басейн

Там се намира една изключително приласкаваща и гостоприемна къща в топли червени тонове, отворен план, басейн и разкошна гледка. Точно от това имаме нужда, както и от разумно използване на материалите.

С последното добре са се справили архитектите Solo Arquitetos – собствениците на имота са притежавали фабрика на мястото на настоящата къща, която е разрушена. От тухлите от нея, както и от местния специфичен червеникав камък е изградена Casa do Lago.

Да разделиш спалните от общите части

Тя се състои от два правоъгълни обема, разположени успоредно. В единия са спалните, а в другият – всекидневната и кухнята, като от първата имаме поглед към езерото и двора с басейна.

Кухнята ни е особено на сърце – семпли бели плочки, дърво и черни плотове си контрастират, но и се допълват прекрасно. Светлината е в изобилие, благодарение на високите прозорци, които осигуряват нужното уединение за спокойна вечеря.

Времето след нея бихме изкарали на двора. В него има и малък параклис в стила на дома за тези, които биха искали повече духовност в ежедневието си.

Фотографии: Eduardo Macarios