Запиши се за новини от Antre.
Expand search form

Онлайн медия за архитектура, домове и добър живот

Хотел и ресторант Wanas край Малмьо

Един краварник и една конюшня – това заварва Кристина Вахтайстер насред Вастас на около 100 км северно от Малмьо. Имението съществува от 15 век, а в момента е превърнато в хотел, ресторант и органична ферма, благодарение на усилията на Кристина и съпруга й, който е собственик на имота.

Конюшня, краварник и дървени греди

Хотелът се помещава в някогашната конюшня – стените му са дебели по метър, а оригиналните дървени греди са запазени и превърнати в акцент в стаите.

Винтидж мебели и скандинавски дизайн

Общо 11, всяка от тях е с различен интериор, който смесва заварени в замъка Вастас винтидж мебели, произведения на изкуството от посетителите му, както и съвременен скандинавски дизайн като Fogia, Rubn, Christian Halleröd Design.

Органична градина и сезонно меню

Като пресечем алеята пред хотела попадаме пред ресторанта или някогашния краварник. Кухнята му е отворена, което означава, че гостите наблюдават как се приготвят ястията от сезонното меню с продукция от градината на имението.

Каменните му стени са боядисани в бяло, а изборът на акценти е в червената гама. Масите тук са Blå Station, а столовете Gärsnäs – отново шведски марки.

Фотографии: Fredrika Stjärne